Sirich
 

 

 

Om Trianglen Antikvariat

 

Butikken begyndte i september 1982 og har således eksisteret i 41 år. Udbuddet var fra start af baseret på at skulle være musik og litteratur. Butikken er fra ydmyge kår i Trepkasgade vokset til en strøgbutik med stort besøg. Har som så mange andre behov for mere plads; problemet løses på magisk -ja, næsten arkæologisk vis op til flere gange om måneden! 

Oplevelser fra hverdagen

Jeg har verdens på en gang sødeste og mest krævende publikum. Derfor bruges megen energi på at fastholde den almindelige orden, så man kan finde tingene. Grundet det store daglige besøg opstår der tit uorden, og nogle gange må man gå rundt rundt i en sær labyrint af kasser og bogbunker og indtaget gadeudstilling - sidstnævnte pga. regnvejr! Min røde markise hopper og danser i blæsevejret, og det har vi meget af på Trianglen.  Wir sprechen deutsch, we speak english, nous parlons francais, og det giver nogen sjove situationer i forbindelse med de mange besøgende på ambassaderne og diverse Sleep-Inns i området omkring Trianglen.

Udvalg

Udvalget er ordnet indenfor genrer og kategorier. Der bruges alfabetisk/ numerisk orden. Butikken er uden specialer, men satser bredt uden at forfladige. Bixens bedste aktiv er reolsystemet med overskriften Optræden, hvor man kan finde drama, opera, noder, film o.m.a. Jeg synes, at den er den mest repræsentative reol i butikken indenfor et område, hvor mange interesser mødes. Fordelingen er i øvrigt som følger:

Tegneserier  10.000 titler
Bøger 15.000 titler, heraf 1000 på nettet
Video/Laserdisc/DVD   300 titler
Plader 250 nye CD, 4000 CD og 4000 LP


Bøger (15.000 titler, heraf 4000 på nettet)

Er efterhånden blevet det væsentligste aktiv i butikken hvilket udmønter sig i enorme mængder af paperbacks som diskret er gemt af vejen, men kunderne finder dem alligevel. Også en pæn samling indenfor psykologi, filosofi, religion, visualisering, new age og Science Fiction.

Faglitteratur i fem sektioner: Historie, naturfaglig, geographi, kunst og kultur, almendannende litteratur

Skønlitteratur i fire sektioner: prosa, kriminalromaner, udenlandsk prosa og blandet herunder digte, skuespil, satire, science-fiction, børnebøger m.m. Der er  i alt 79 reoler. En plan kan mailes til jer. 

Compact Disc-Plader (CD: 250 nye titler +4.000 brugte & LP:  4.000)

Butikkens hidtil væsentligste aktiv med stort udvalg indenfor musikkens uigennemskuelige og uforudsigelige dimension, herunder pæn klassisk samling. Samlet er der 40 inddelinger af musikken, hvilket er spændende at arbejde med. Alle cd er på nettet. 
 

Tegneserier-Comix (500 nye +10.000 brugte)

Der er opstået en naturlig inddeling af Østerbros største udvalg i blade og albums og nye tegneserier. Der er ganske enkelt en hel væg og et aflangt bladresystem. Indehaveren har sine favoritter : Hal Fosters og Byrne Hogarts legendariske Tarzan, Disneys Fantasia  (var der nogen der sagde 1930`- og 40`rne? -mange ugeblade!). Har enkeltudgivelser indenfor nye undergrunds-comix fra Politisk Revy, Fahrenheit mv. samt forlaget Carlsen (500 nye titler i fast beholdning og ca. 10.000 titler i brugte).
 

Video-laserdisc-DVD

En stor filmsektion med soundtracks i LP-CD-78` og mange biografier og filmhistoriske værker krydres med et udvalg i VHS-videobånd og et lille udvalg af laserdiscs og DVD. Her er jeg altid interesseret i at købe op.

På billedet ses Enehersker Jens Sirich i butikken 

Se andre bix-billeder her